Heb jij de power

In de ondergrond van Nederland ligt bijna twee miljoen kilometer kabels, leidingen en buizen. Die vervoeren gas, water, elektra, warmte en informatie naar huizen, bedrijven, winkels en kantoren.

De ondergrondse infratechniek zorgt voor aanleg, montage, aansluiting en onderhoud van dit netwerk. Voor de kabels, leidingen en buizen zelf, maar ook voor sleuven, grondboringen en bronbemaling. Het netwerk groeit nog steeds. Een groot deel is bovendien aan vervanging of reparatie toe. Aan werk dus geen gebrek!

De Monteur Ondergrondse Infratechniek werkt aan de kabels en leidingen die overal onder de grond liggen. Er zijn verschillende specialisaties mogelijk, namelijk Gas/Water/Warmte en Data/Elektra. Tijdens de opleiding kies je voor één van de vijf specialisaties.

De monteur Gas/Water/Warmte kiest voor een basisopleiding in leidingwerk, met een specialisatie in Gas en/of Water en/of Warmte. De Monteur Gas of Water zorgt dat alle bedrijven en huishoudens altijd genoeg gas of water hebben. Wie kiest voor een opleiding tot monteur Warmte gaat aan de slag voor stadsverwarming; een steeds sneller groeiend gebied waar een grote vraag naar vakmensen is!

De monteur Data/Elektra kies voor een basisopleiding in het kabelwerk, met een specialisatie in Data of Elektra. Kies je ervoor om monteur Data of Elektra te worden, dan vallen de stroomvoorzieningen of het werken van communicatiemiddelen onder jouw verantwoordelijkheid.

 

Werken in de infratechniek is niet voor watjes. Je moet van aanpakken weten en niet bang zijn om veel buiten te werken. Samen met je collega’s moet je de klus fiksen, maar je hebt ook je eigen verantwoordelijkheid. Je beseft wat de risico’s van elektriciteit, vrijkomend heet water en gas zijn. Veiligheid voor jou en je collega’s staat voorop. Test je talent als je zeker wilt weten of je geschikt bent voor dit werk!

Wil jij ook een hoofdrol spelen in de ondergrondse infratechniek? Kijk dan bij Kabels, Leidingen, Grondboringen of Sleufloze technieken welke functie bij je past. Er zijn veel mogelijkheden en vaak kun je doorgroeien. Zo kun je je eigen loopbaan plannen!

Intro"